Gasparovičs izcīna grandiozu uzvaru prestižajā “Rotax” kartingu finālā Portugālē

Aizvadītajā nedēļas nogalē par Rotax Grand Finals čempionu kļuva Kristaps Gasparovičs DD2 Masters klasē. Šādā veidā Latvijas komanda turpina savu uzvaras gājienu. Atgādinam, ka pagāšgad par čempionu kļuva Tomass Štolcermanis klasē Junior.

Šogad sacensības norisinājās Portugālē, Portimao kartodromā, kas mūsu sportistiem ir labi pazīstams, jo šeit jau vairākkārt norisinājušās šīs prestižās Rotax Grand Finals sacensības.

Kā jau ziņots iepriekš, šogad Latvijas krāsas pārstāvēja astoņi sportisti. Biļetes uz sacensībām spoprtisti izcīnījuši dažādos seriālos, jo Latvijā šogad varēja izcīnīt četras biļetes, attiecīgi klasē MiniMax, Junior, DD2 un DD2 Masters.

Vislabāk Grand Finals sacensībās šogad no mūsu sportistiem veicās Kristapam Gasparovičam, kurš kā jau minēts izcīnija zeltu klasē DD2 Masters. Milzīgu pakalpojumu pirmajos apļos izdarīja lietuviešu sportists, kurš centās uzbrukt līderpozīcijām, izspiežot gan līderi, gan sevi no trases ideālās trajektorijas, šo iespēju veikli izmantoja Kristaps, izvirzoties brauciena vadībā un meistarīgi nosargājot niecīgo, bet pilnīgi pietiekošo pārsvaru līdz pat sacensību finišam un diezgan droši šķērsoja finiša līniju atrodoties komfortablā vadībā, lai nebūtu pēdējā aplī jāskatās atpakaļ, lai nosegtu potenciālos konkurentu uzbrukumus.

Otrs sportists DD2Masters klasē, Henrijs Grūbe arī cīnījās kā “zvērs” un lika lietā visu savu gadiem iekrāto meistarību, taču jāteic, “nu jau atkal” nedaudz pietrūka līdz sen gaidītajai goda pjedestālā pozīcijai. Finišā šoreiz sestā vieta, bet oficiālajā rezultātu listē pēc soda sekunžu piemērošanas, Henrijs klasificēts kā desmitais.

Ļoti lielas cerības uz labiem panākumiem tika saistītas ar DD2 klases braucējiem. Emīls Akmens visu nedēļas nogali atradās top10 pozīcijās un pagājušā gada laureāts Patriks Noels Ločmelis ar katru braucienu kāpināja tempu, kas lika cerēt uz labiem sasniegumiem finālā. Stabilu sniegumu demonstrēja arī Matīss Maļinovskis. Tomēr finālā fortūna novērsās no mūsu sportistiem, jau neveiksmīgs sanāca pirmais aplis, kurā tika zaudētas vairākas pozīcijas. Turpinājumā pēc sadursmes izstāties bija spiests Emīls Akmens. Patriks pēc pieticīgā sākuma ļoti labi uzlaboja savas pozīcijas trasē, finišu sasniedzot vienpatsmitajā pozīcijā, bet piešķirtais laika sods viņu nobīdīja uz septiņpatsmito pozīciju. Matīsam arī nebija vienkārš brauciens, pēc piedzīvotās sadursmes brauciena vidū un zaudētām vairākām pozīcijām, viņs veiksmīgi kāpa uz augšu rezultātu listē, bet pēc finiša arī viņu gaidīja laika sods, kas viņu pabīdija par dažām pozīcijām uz leju, rezultātā 28. vieta.

Seniors klasē vienīgais sportists, kurš startēja zem Latvijas karoga – Alexander Abkhazava, diemžēl finālam nekvalificējās. Sacensību protokolā viņš klasificēts kā četrdesmitais.

Junior ieskaitē labu sniegumu rādīja Gustavs Ušakovs. Cīņas trasē ļoti sīvas un spraigas, sacīkšu finišā Gustavu no uzvarētāja šķira nepilnas 10 sekundes, kas ir ļoti maz, bet diemžēl pa starpu iespraucās vēl patsmit sportisti. Gustavam šoreiz 16. rezultāts.

MiniMax klasē Toms Strēle visos braucienos bija top6 pozīcijās. Finālā tas viņam deva piekto starta vietu un labas izredzes pacīkstēties par goda pjedestālu. Brauciena sākumā arī Tomam izdevās turēties pozīcijās, kas ļautu finišu šķērsot goda pjedestāla pozīcijās, bet uz brauciena otru pusu bezkompromisa cīņu rezultātā Toms tika pabīdīts uzleju rezultātu listē, šoreiz finišā septītā pozīcija.